Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ "ΕΘΝΙΚΟΥΣ" (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ)


Ξεκινάμε λοιπόν να δώσουμε μια απλή και κατανοητή απάντηση στους λάτρες της "Πατρώας Θρησκείας".
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά:

Για τον χαρακτηρισμό "Πατρώα Θρησκεία"

Μπορεί να χαρακτηριστεί το κίνημα των νεοελλήνων "εθνικών" ως "Πατρώα Θρησκεία" ; Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι αφού, ο  αρχαιοελληνικός πολιτισμός [...] δεν είχε τίποτε το στατικό και μόνιμο. Άλλος ήταν ο αθηναϊκός πολιτισμός, άλλος ο σπαρτιατικός, άλλος ο ιωνικός, άλλος της Μεγάλης Ελλάδος, άλλος της Μακεδονίας και άλλος της Ηπείρου. Διαφορετική ήταν η βίωση της θρησκείας στην Αθήνα, διαφορετική στην Σπάρτη, διαφορετική στην Ήπειρο, διαφορετική στην Κρήτη, διαφορετική στην Αρκαδία και διαφορετική στη Θράκη. Σημαντικές θεότητες μιας πόλης ήταν άγνωστες σε άλλες. Για ποιά λοιπόν θρησκεία μας μιλάνε οτι θέλουν να ...αναστήσουν;
Όταν λένε «πατρώα θρησκεία», τι εννοούν; Η θρησκεία των Ακαρνάνων ή των Δολόπων ή των Αγραίων, για παράδειγμα, δεν είναι «πατρώα θρησκεία»; Δεν ήταν πρόγονοί μας αυτοί; Η φανατική λατρεία της αιγυπτιακής θεότητας Ίσιδος από τους Έλληνες στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια δεν είναι και αυτή «πατρώα θρησκεία», αφού υπήρξε για αιώνες κυρίαρχη θρησκεία των προγόνων μας; Ο μιθραϊσμός, η ηλιολατρία του Ιουλιανού και των ομοίων του στα πρώτα βυζαντινά χρόνια δεν ήταν και αυτή «πατρώα θρησκεία»; Ο νεοπλατωνισμός, ο οποίος θέλησε να αναγεννήσει και να μεταλλάξει προς το πνευματικότερο την αρχαιοελληνική θρησκεία δεν υπήρξε επίσης προγονική θρησκεία;


Μπορούν να μας αποκαλούν "ιουδαιοχριστιανούς" ;

Όχι φυσικά... Εκτός εάν θεωρούν τους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας "Ιουδαίους"... Τότε, ναι είμαστε... Το λέμε αυτό, γιατί η Ορθοδοξία έχει τις βάσεις του στις αρχαίες ελληνικές δοξασίες !
Πρώτα απ'όλα, η γέννηση του Χριστού είχε προφητευθεί από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους !
Οι ίδιες οι λέξεις "Χριστός" και "Χριστιανισμός" είναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ !!! (Χριστός="καλός-καγαθός")
Επίσης, άλλο όνομα που αποδίδεται στον Χριστό, είναι το ελληνικό "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ" !!!

"Ι/Σ  Χ/Σ. - Εμμανουήλ"
Ο Αισχύλος: έγραψε 500 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού από την Παρθένο, για τον Παρθενογέννητο, που θα ερχόταν να βοηθήσει τους ανθρώπους !!!
Οι Σωκράτηςκαι Πλάτωνας: στο βιβλίο Αλκιβιάδης ΙΙ του Πλάτωνα, εμφανίζεται ο Σωκράτης να λέει στον Αλκιβιάδη, 400 χρόνια πριν την Έλευση του Χριστού, πως ο άνθρωπος πρέπει να ζει εν αναμονή, μέχρις ότου φτάσει ο καιρός να διδαχθεί από τον προσδοκώμενο Υπεράνθρωπο Διδάσκαλο!..Άλλωστε η προσέγγιση του Σωκράτη προς τον Μόνο, Ένα αληθινό Θεό και η αποποίηση του ανύπαρκτου δωδεκάθεου δεν ήταν εκείνη που τον καταδίκασε σε θάνατο;


Η παράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στην... 32η Ανατολική Μετώπη του Παρθενώνα !!! Δείτε:





(Δείτε εδώ: http://www.sakketosaggelos.gr/Article/1499/ )

Όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι (Πλάτων, Σωκράτης, Σοφοκλής, Αισχύλος, κ.ο.κ.) ήταν μονοθεϊστές, άφού θεωρούσαν πως ο πολυθεϊσμός ήταν ένα "φτιαχτό" δόγμα, δημιουργημένο από τις ανθρώπινες αδυναμίες και υπήρχε μόνο και μόνο επειδή βόλευε τους κρατούντες στο να κρατούν αποχαυνωμένες τις μάζες !!!
Αλήθεια φίλοι "εθνικοί", ο Σωκράτης γιατί διώχθηκε από το αθηναϊκό κατεστημένο, δικάστηκε και τελικά καταδικάστηκε ; Ποιά ήταν η κατηγορία εναντίον του ;
Για να σας διευκολύνω: ότι <<εισήγαγε "καινά δαιμόνια" (νέες δοξασίες)>> και ότι <<διέφθειρε με αυτά, τη νεολαία>>.
Ποιό ήταν τα "καινά δαιμόνια" ; Μα φυσικά ο Μονοθεϊσμός !!!
Όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν "Χριστιανοί πρό Χριστού" !!!


Οι Πατέρες της Ορθοδοξίας και οι Φιλόσοφοι

Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, με τα ψυχικά ωφέλιμα κείμενά τους, είναι οι άμεσοι διάδοχοι και απόγονοι των Αρχαίων Φιλοσόφων !!!
Μία αδικημένη χριστιανική μορφή είναι αυτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυστόμου, ο οποίος κατηγορείται από τους νεο-δωδεκαθεϊστές ως "ανθέλληνας". ΄Τι ήταν όμως στην πραγματικότητα ; Ο Άγιος Ιωάννης ο "Χρυσόστομος", ένας από τους σημαντικότερους Αγίους της Ορθοδοξίας και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, είχε λάβει από νωρίς ελληνική παιδεία και διδάσκαλός του ήταν ο φιλόσοφος Λιβάνιος !
Ο άλλος μεγάλος Ιεράρχης της Ελληνορθοδοξίας, ο Μέγας Βασίλειος, προτρέπει το ποίμνιό του να διαβάζει τους αρχαίους Έλληνες κλασικούς, για να "έχουν μεγάλο πνευματικό ώφελος" !!!


Για τους "αναθεματισμούς"

Όταν και εμείς οι ίδιοι ρωτήσαμε κληρικούς, για τον αναθεματισμό του Πλάτωνα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πήραμε την απάντηση, ότι δεν αναφέρεται στον Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα αλλά στον Μονοφυσίτη Εικονοκλάστη επίσκοπο Πλάτωνα !!!
Ακόμη και να είναι αλήθεια το ότι ο αναθεματισμός αναφέρεται στον Έλληνα Πλάτωνα, πως είναι εφικτό αυτό ενώ σε μονές του Αγίου Όρους υπάρχει σε τοιχογραφίες ο Πλάτων (μαζί με τη Σιβύλλα, τον Αισχύλο, τον Όμηρο, τον Μ.Αλέξανδρο, κ.α.)
Δείτε τις Αθωνικές τοιχογραφίες:






"Ο σοφός Πλάτων"


"Ο σοφός Σοφοκλής"

(Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδω: http://ellas-orthodoxia.blogspot.com/2012/03/blog-post.html )

Επίσης, ο "Ελληνισμός" που καταγγέλουν οι Πατέρες, ήταν ο εκφυλισμένος και βαθειά παρηκμασμένος "ελληνισμός" της μετα-αλεξανδρινής/ελληνιστικής/ρωμαϊκής περιόδου !!!

-----

Βασίλης Πανδής


~~~> Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου